ASL University | Bookstore | Catalog | Dictionary | Lessons | Resources | Syllabi | Library


Sample American Sign Language History Test:


1. Who were the two men primarily responsible for the establishment of the first permanent school for the deaf in America?

Answer: Thomas H. Gallaudet & Laurent Clerc

2.Which of these two men was deaf?

Answer: Clerc

3. In what state was the first permanent school for the deaf in America established?

Answer: Connecticut 

4. In what city was the first permanent school for the deaf in America established?

Answer: Hartford

5. Was Thomas Hopkins Gallaudet a religious person?

Answer: Very much so. Yes.

6. What year did Gallaudet travel to Europe?

Answer: 1815

7. What year did he return?

Answer: 1817

8. About what percent of ASL vocabulary can be traced to French Sign Language cognates (roots)?

Answer : 60 percent

Culture Test

 


NEW!  Online "ASL Training Center!"  (Premium Subscription Version of ASLU)  ** CHECK IT OUT **


Also available: "ASLUniversity.com" (a mirror of Lifeprint.com less traffic, fast access)  ** VISIT NOW **

Want to help support Lifeprint / ASLU?  It's easy!